E-mail instellingen

U kunt voor uw e-mail gebruik maken van de volgende instellingen:

Inkomende e-mail server: mail.infrabit.nl
Uitgaande e-mail server: mail.infrabit.nl
Uw gebruikersnamen en wachtwoorden heeft u eerder van ons gekregen.

E-mail client
Onze server maakt gebruik van standaard internet protocollen. Er zijn echter programma's die zich niet aan deze standaarden houden, of niet alle mogelijkheden ondersteunen. Als u problemen heeft met instellen van de e-mail raden wij u aan om Mozilla Thunderbird te proberen.

Webmail
U kunt gebruik maken van onze webmail door met uw browser naar webmail.infrabit.nl te gaan. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van een versleutelde verbinding, zodat uw gebruikersnaam, wachtwoord en gegevens niet door derden te achterhalen zijn.

POP3 of IMAP
U kunt kiezen voor POP3 of IMAP. Bij POP3 wordt de e-mail naar uw computer verplaatst. Bij IMAP blijft de mail op de server staan. Bij gebruik van meerdere apparaten met hetzelfde e-mail adres raden wij aan om IMAP te gebruiken. E-mails worden dan op alle apparaten als gelezen gemarkeerd (na het lezen).

SSL / TLS
Met TLS wordt uw e-mail opgehaald en verstuurd via een beveiligde verbinding. Zowel voor inkomende- als uitgaande email is SSL/TLS vereist.

Alternatieve SMTP poort
Als uw internet provider het niet toestaat om mail te versturen via uw eigen mailserver (poort 25 wordt door hen geblokkeerd of naar hun eigen mailservers omgeleid) kunt u gebruik maken van een alternatieve poort, poort 587. Wij raden aan deze poort te gebruiken (i.c.m. TLS).

Website uploaden

Voor het uploaden van uw website kunt u gebruik maken van de volgende instellingen:

server: sftp.infrabit.nl
protocol: SFTP
Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u eerder van ons gekregen.

U kunt uw website plaatsen in de map www/domeinnaam

SFTP
SFTP staat voor SecureFileTransferProtocol. Zoals de naam zegt, is dit een methode om bestanden te versturen via een beveiligde verbinding. Veel programma's ondersteunen dit protocol. Als u hiervoor nog geen programma gebruikt, raden wij u aan om Cyberduck te gebruiken.

Database

Uw database is te bereiken via: https://service.infrabit.nl/phpmyadmin/

U moet nu 2 keer inloggen. De eerste keer vult u uw SFTP username en password in. Daarna kunt u inloggen in PHPMyAdmin met uw database user en password.